Prvenstvo Hrvatske 2016 (K1 – J / KL – J,S) – poziv

PH-Opatija-m

Poštovani članovi Hrvatskog kickboxing saveza,

sukladno Kalendaru natjecanja HKBS-a za 2016. godinu, 9. travnja 2016. u Opatiji će se održati 3 državna kickboxing prvenstva:
– Hrvatsko kickboxing prvenstvo za seniorke i seniore u kick lightu
– Hrvatsko kickboxing prvenstvo za juniorke i juniore u kick lightu
– Hrvatsko kickboxing prvenstvo u disciplini K1 Rules za juniorke i juniore

Pozivi se dostavljaju u prilogu, a objavljeni su i na službenom portalu za kickboxing natjecanja www.kickboxing.com.hr, službenom portalu HKBS-a www.crokickboxing.hr i na FB profilu Crokickboxing.hr. Prijave boraca moguće su isključivo putem portala www.kickboxing.com.hr najkasnije do srijede 06.04.2016. u 23:59h.

Sve trenere i odgovorne osobe klubova lijepo molim da pažljivo pročitaju i upoznaju sve sudionike s pozivima i odredbama koje su naznačene u pozivima i definirane WAKO pravilima. Molim da se obrati pažnja na odredbe o dobnim skupinama koje su jasno definirane u kalendaru natjecanja kao i u priloženim pozivima.

Promjena u odnosu na prošle natjecateljske sezone odnosi se na opremu. Odlukom Skupštine HKBS-a određeno je strogo poštivanje pravila o nošenju odobrene zaštitne opreme i to natjecatelji u crvenom kutu dužni su imati crvenu kacigu i crvene rukavice, dok su natjecatelji u plavom kutu dužni imati plavu kacigu i plave rukavice – samo verificiranih proizvođača (Top Ten, Adidas i Pride).

Također, posebno naglašavam da svi natjecatelji u kick lightu moraju imati majice na U izrez i koriste klasične štitnike za potkoljenice i zaštitne papuče. Natjecatelji u K1 koriste štitnike za potkoljenice tzv. sock type – navlače se na potkoljenice kao čarapa – iznimno radi dodatne zaštite naših natjecatelja, Upravni odbor HKBS-a donio je odluku da se dozvoljavaju i štitnici koji s prednje strane potkoljenice i preko rista imaju čvrstu zaštitu (na slikama dolje), a na listu noge se učvršćuju čičak trakama. Ovo je iznimno odstupanje od pravila samo s ciljem dodatne zaštite naših natjecateljica i natjecatelja, a s prednje strane imaju štitnik koji pokriva potkoljenicu i rist. Nisu dozvoljene MMA kratke hlače, niti kratke hlače s “Thai” oznakama.

Odlukom upravnog odbora ove se godine neće proglašavati najbolji pojedinci na državnim prvenstvima, već će se samo proglašavati najbolji klubovi državnih prvenstava (u Opatiji će biti proglašeni najbolji klub u kick lightu za seniorski uzrast, najbolji klub u kick lightu za juniorski uzrast i najbolji klub u disciplini K1 Rules za juniorski uzrast). Isto će pravilo vrijediti za sva naredna državna prvenstva.

Molim sve trenere – voditelje da se pridržavaju propisanih rokova kao i definiranih pravila. Naknadne promjene neće biti moguće. Startnina će se naplaćivati prema prijavama, bez obzira na prisutnost ili diskvalifikaciju natjecatelja.

Od ove godine uvodi se obaveza predaje knjižice (onih koji ih imaju) na zapisnički stol prije izlaska na ring ili tatami u koje će službena osoba upisati sudjelovanje i rezultat nakon završetka natjecanja pojedinog natjecatelja. Također, sukladno WAKO pravilima, službeni liječnik će u slučajevima knock outa upisati zabranu borenja i treniranja za razdoblje od 4 tjedna, a u slučaju ponovljenog knock downa za razdoblje od 3 mjeseca, a u slučaju trećeg knock downa na razdoblje od 12 mjeseci. Od trenutka kada se odštampaju i izrade nove knjižice prema dostavljenim evidencijskim listovima i kada svi klubovi dobiju knjižice, to će biti obaveza ta sve natjecatelje.

Pravo nastupa imaju samo registrirani natjecatelji klubova koji su za 2016. godinu riješili svoje članske obaveze. Ukoliko klubovi imaju nove članove, molim da do četvrtka 7. travnja 2016. dopune registracije članova i dopunu dostave na registracijskim listama koje su im dostavljene prije prošlih državnih prvenstava. Novi članovi se nadopisuju, a oni koji su se ispisali, upisuje se datum ispisivanja. Nikako ne brisati niti mijenjati redoslijed.

Službeni pozivi:

Poziv – HP K1 J – Opatija, 09.04.2016
Poziv – HP KL J – Opatija, 09.04.2016
Poziv – HP KL S – Opatija, 09.04.2016

PH-Opatija

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>