Preminuo natjecatelj HKBS-a Filip Matković

odzak-matkovic

U dubokoj boli i tuzi javljamo o tragičnoj smrti našega člana Filipa Matkovića, rođenog 11.06.2002. godine.

Jučer se u Odžaku održavalo međunarodno kickboxing natjecanje na kojem je sa svojim članovima sudjelovalo i nekoliko klubova iz našeg Saveza. Na navedenom natjecanju nastupao je i Filip Matković iz kickboxing kluba “Omega” iz Slavonskog Broda. Filip je nastupao u disciplini light contact. Borbu je sudio naš dugogodišnji djelatnik i iskusni sudac gospodin Josip Cerovac iz Kutine. Tijekom druge runde borbe Filip je tražio stanku te se požalio na mučninu. Borba se nije nastavila jer je Filipov trener Robert Katušić predao meč. Filipu je odmah u pomoć došao službeni liječnik na natjecanju. Filip je u dvorani izgubio svijest nakon čega je prevežen u bolničku ambulantu koja se nalazi u neposrednoj blizini dvorane. Kako mu nije bilo dobro, Filip je vozilom hitne pomoći prevežen u bolnicu u Slavonski Brod gdje je na žalost preminuo.

Prema riječima trenera Roberta Katušića i suca Josipa Cerovca, tijekom same borbe u kojoj se Filip borio nije bilo nedozvoljenih i presnažnih udaraca koji bi za posljedicu mogli imati ovakav ishod. Na žalost, tragedija se dogodila.

Pokojnom Filipu neka dragi Bog podari vječni mir. Obitelji Matković i članovima kickboxing kluba “Omega” u ime Hrvatskog kickboxing saveza, svih članova i svoje osobno, izražavam najdublju i najiskreniju sućut, poručio je predsjednik Hrvatskog kickboxing saveza Tomislav Bilandžić.

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>