Pravilni izričaji hrvatskog jezika u kickboxingu

PH-Kostrena

Poštovani članovi Hrvatskog kickboxing saveza,
poštovani organizatori i promotori,
cijenjeni novinari i izvjestitelji iz svih medija

Unatoč činjenici da je hrvatski kickboxing jedan od prvih kickboxinga u svijetu, da je Hrvatska sa svojim kickboksačicama i kickboksačima od samih početaka širenja ovog sporta u Europi i svijetu u samom vrhu po rezultatima. Unatoč vrlo visokog stupnja uvažavanja od strane WAKO svjetske federacije. Unatoč činjenici što je Hrvat Žarko Modrić jedan od 11 članova nacionalnih federacija osnivač i potpisnik osnivačkog dokumenta WAKO svjetske kickboxing federacije, jedino službeno priznate svjetske sportske federacije za kickboxing – još uvijek se u Hrvatskoj, prilikom izvještavanja u medijima, vijestima, člancima, reportažama, ali i u našoj unutarnjoj komunikaciji koriste nepravilni hrvatski izričaji.

Naročito je to vidljivo u nekoliko posljednjih dana kada je bilo više novinskih izvještaja o vrlo uspješnom nastupu hrvatske juniorske i kadetske kickboxing reprezentacije na Svjetskom prvenstvu koje je održano u Dublinu, Irska, od 27. kolovoza do 4. rujna 2016. Osim toga, u posljednje vrijeme kickboxing, putem raznih promocijskih organizacija sve je više prisutan u televizijskim programima, a, na žalost, i televizijski i stručni komentatori vrlo često koriste nepravilne izričaje. Obzirom da su ti prijenosi i reportaže vrlo gledani, nepravilnosti se šire i sve više ulaze u svakodnevnu komunikaciju.

Stoga Vam u prilogu dostavljam izvod iz Priručnika Hrvatskog kickboxing saveza – poglavlje koje upravo govori i daje uputu kako pravilno koristiti hrvatske izričaje vezane za sport kickboxing, našu WAKO svjetsku federaciju i Hrvatski kickboxing savez.

Lijepo molim sve primatelje ovog e-maila da pažljivo pročitaju tekst s jasnim uputama te da u svojim daljnjim komunikacijama koriste pravilne hrvatske izričaje. Tekst je dodatno pregledan i lektoriran od strane stručne lektorice te je kao takav i stručno potvrđen.

Za sve dodatne informacije i Vaše komentare stojim na raspolaganju – romeo.desa@ri.t-com.hr ili 091 4460 016.

Srdačan sportski pozdrav
Romeo Deša
Predsjednik Natjecateljsko-registracijskog odbora HKBS-a
Dužnosnik WAKO svjetske kickboxing federacije

PRILOG: pravilni-izricaji-u-kickboxingu

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>