Međunarodni olimpijski odbor priznao WAKO i kickboxing

benkovac2016

Kickboxing savezima dilje svijeta upućen je e-mail gospođe Barbare Falsoni u prilogu kojega se nalaze dopisi Međunarodnog olimpijskog odbora i privremene predsjednice WAKO federacije Francesce Falsoni. Navedenim dopisima izvješćuje nas se da je jučer, 30.11.2018. godine Međunarodni olimpijski odbor na sjednici svog odbora koja se održala u Tokyo (Japan) donio odluku o privremenom priznanju na tri godine kickboxinga pod WAKO svjetskom federacijom u krug olimpijskih sportova.

Jučer je bio veliki dan za svjetski kickboxing i za sve nas u Hrvatskom kickboxing savezu. Nadamo se da će WAKO napraviti sve što je potrebno u naredne tri godine kako bi postali punopravnim članom. Nadamo se da će se ovom odlukom promijeniti na bolje percepcija prema našem sportu i našim sportašima. U narednom periodu nadamo se boljim uvjetima za naš Savez, naše klubove i naše sportaše.

Želim se zahvaliti svima u WAKO federaciji koji su dali svoj doprinos koji je doveo do ove odluke, posebno našem Romeu Deši koji je jedan od prvih operativaca u WAKO federaciji. Isto tako Vas želim izvijestiti da sam u subotu, 24.11.2018. godine u Mariboru tijekom posljednjeg dana europskog prvenstva obavio razgovor s predsjednikom europske WAKO federacije, gospodinom Royem Bakerom tijekom kojega sam istome ukazao na određene nepravilnosti koje se događaju u svezi europskih i svjetskih prvenstava u posljednjih nekoliko godina (načina izbora domaćinstava europskih i svjetskih prvenstava, visine i načina plačanja smještaja, prijavljivanja natjecatelja, ždrijebanja, vaganja, suđenja i zaštitne opreme na navedenim natjecanjima). Sve upravo u funkciji poboljšanja stanja u WAKO federaciji. Gospodin Baker se složio sa svime što sam mu rekao te me zamolio da mu isto dostavim u pisanoj formi. Taj dopis nakon što ga budem napisao i poslao gospodinu Roy Bakeru dobiti će te također svi na uvid.

Želim se ispričati jer Vam dopis nisam proslijedio jučer kada sam ga i dobio, pa je dobar dio Vas vjerojatno za vijest doznao iz drugih izvora. U četvrtak i petak sam se nalazio na službenom skupu “Horece” u Petrčanima, stoga Vas molim da uvažite ispriku.

Na kraju nam još jednom svima skupa želim čestitati na velikoj odluci MOO za naš sport i poželjeti puno sreće i uspjeha u narednom periodu, navodi se u obraćanju predsjednika HKBS-a Tomislava Bilandžića.

WAKO recognized by the IOC

Letter to newly recognized IF – WAKO

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>