K1 disciplina na Svjetskim igrama

taci-knin

Poštovani članovi HKBS-a,

držim vrlo važnim obavijestiti Vas o nekim činjenicama, a svakako prije Vaših prijava za Hrvatsko kickboxing prvenstvo za seniore u disciplini K1-Rules.

Naime, WAKO Svjetska kickboxing federacija, jedina priznata i službena kickboxing federacija za kickboxing u svijetu sudjeluje na Svjetskim igrama koje će se održati u Wroclawu u Poljskoj, od 20. do 30. srpnja 2017. godine. WAKO kickboxing predstavljati će naša disciplina K1-Rules u sljedećim kategorijama,a:

Žene: -52 kg, -56 kg, -60 kg, -65 kg
Muškarci: -63,5 kg, -67 kg, -71 kg, -75 kg, -81 kg, -86kg, -91 kg, +91 kg

IWGA LogoI to po 4 natjecatelja iz Europe (osvajači zlatne, srebrne i dviju brončanih medalja na predstojećem Europskom kickboxing prvenstvu za seniore u disciplini K1-Rules koje će se održati u Turskoj, u Antaliji, od 22. do 29. listopada 2016. godine), a ostala 4 natjecatelja su po jedan kontinentalni prvak iz Amerike, 1 iz Azije, 1 iz Afrike te osmoga će odrediti Azija i Amerika naizmjenično po kategorijama.

Dakle, na Svjetskim igrama nastupiti će 72 kickboksača i kickboksačica sa svojim trenerima WAKO svjetske kickboxing federacije.

Sudjelovanje WAKO kickboxinga na Svjetskim igrama zadnji je korak pred priznanje kickboxinga pod ingerencijom WAKO federacije kao olimpijskog sporta.

Sve ovo naglašavam prije Vaših prijava za Hrvatsko kickboxing prvenstvo u disciplini K1 Rules za seniore, koje će se u subotu, 28. svibnja 2016. održati u Benkovcu. Državni seniorski prvaci ostvaruju pravo da budu izabrani u Hrvatsku kickboxing reprezentaciju koja će sudjelovati na Europskom seniorskom prvenstvu u Turskoj, gdje će se svi osvajači medalja u navedenim kategorijama kvalificirati za sudjelovanje na Svjetskim igrama u Wroclawu 2017. godine.

Stoga, pozivam sve trenere, odgovorne osobe klubova kao i sve naše najbolje sportaše da ulože dodatne napore u svojim završnim pripremama te da se prijave na državno prvenstvo u Benkovcu kako bi ostvarili mogućnost sudjelovanja na povijesnim Svjetskim igrama za kickboxing. Pozivam da se prijavite u što većem broju jer poznato je da brojna i jaka konkurencija uvijek iznjedri vrhunsku kvalitetu. Hrvatska je oduvijek sa svojim najboljim kickboksačicama i kickboksačima bila u vrhu svjetskog i europskog kickboxinga, te ja ovo prilika da se to još jednom potvrdi.

S veseljem očekujem vidjeti Vas u Benkovcu.
Romeo Deša
Predsjednik natjecateljsko-registracijskog odbora HKBS-a
WAKO Organizing Committee

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>