Deskaj i Verunica izborili nastup na Svjetskim igrama

deskaj

WAKO Europsko prvenstvo za seniore u K1 disciplini krajem prošlog mjeseca ujedno je bila i velika prilika svim borcima da izbore svoje mjesto na IWGA Svjetskim igrama koje se iduće godine održavaju u Worclawu u Poljskoj.

Kickboxing će tom prilikom biti po prvi puta na Svjetskim igrama zahvaljujući svojoj sve većoj popularnosti, a čast da Hrvatsku predstavljaju izborila su dva borca temeljem rezultata ostvarenog na Europskom kickboxing prvenstvu. To su Muhamet Deskaj iz splitskog Pit Bulla u kategoriji do 63,5 kilograma te teškaš Ante Verunica iz zadarskog Fight Factoryja.

Verunica je jedan od najiskusnijih hrvatskih kickboksača u teškoj kategoriji, pa njegov uspjeh je prema mnogima očekivan, ali je zato sve vrlo ugodno iznenadio mladi Deskaj, koji je još prošle godine bio junior.

“Ovo Europsko prvenstvo je bilo moje prvo veliko međunarodno seniorsko natjecanje i nastupao sam bez rezultatskog imeprativa. Cilj je bio skupiti što više iskustva, ali na kraju sam napravio veliki rezultat ulaskom u finale i zahvaljujući tome sam osigurao nastup na Svjetskim igrama. Svi iz kluba smo time iznimno zadovoljni, čast mi je što ću imati priliku predstavljati državi na tom natjecanju. Srebrna medalja s Europskog prvenstva mi je pokazala koliko vrijedim, pa je u Poljskoj cilj zlatna medalja”, rekao je Deskaj.

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>