Bilandžić o nastupu reprezentacije u Španjolskoj

bilandzic

Predsjednik HKBS-a gdin. Tomislav Bilandžić obratio se članovima Saveza nakon uspješnog nastupa reprezentacije na Europskom prvenstvu za kadete i juniore koje se tijekom prošlog tjedna održalo u Španjolskoj.

Poštovani članovi HKBS-a,

kao što Vam je poznato, hrvatska kadetska i juniorska kickboxing reprezentacija vratila se s WAKO Eeuropskog prvenstva za kadete i juniore koje se od 22. do 30. kolovoza 2015. godine održavalo u San Sebastianu (Španjolska). Na navedenom natjecanju ukupno je nastupilo preko 1.400 natjecatelja iz 36 država.

Na natjecanju hvatsku kickboxing reprezentaciju ukupno je činio 101 član, od čega 67 natjecatelja. Hrvatska kickboxing reprezentacija ukupno je osvojila 44 medalje, od čega 9 zlatnih, 12 srebrnih i 23 brončane te je u ukupnom poretku od 36 država zauzela odlično 7. mjesto. Kao poseban kuriozitet treba istaknuti da smo u disciplini light contact zauzeli 1. mjesto.

Kao predsjednik HKBS-a želim se zahvaliti i čestitati svima koji su sudjelovali na navedenom natjecanju. Posebno želim čestitati osvajačima medalja, a svakako najviše osvajačima zlatnih medalja. Posebnu zahvalu želim uputiti Romeu Deši koji je sudjelovao u organizaciji navedenog natjecanja i koji nam je bio od velike pomoći na istom.

Unatoč problemima oko smještaja, velikoj udaljenosti od hotela (Pamplona) do dvorane (San Sebastian), dugom putu od Hrvatske do Španjolske, još jednom smo i na ovom natjecanju pokazali da u sportskom smislu imamo i snage i znanja nositi se s puno brojnijim i ekonomski snažnijim zemljama od naše. U ukupnom smo poretku ispred zemalja koje imaju 15 i 20 puta više stanovnika od naše i koje iz državnog proračuna izdvajaju i do 100 puta više novca nego što ga izdvaja Republika Hrvatska za kickboxing. Upravo iz tog razloga još jednom čestitam našim natjecateljima, trenerima i klubovima koji su bili baza ove reprezentacije na čijem entuzijazmu počiva ova lijepa priča. Ostvareni rezultati na ovom natjecanju pokazatelj su da kickboxing u Hrvatskoj ima svoju budućnost te da će ovi klinci uskoro donašati medalje i sa seniorskih europskih i svjetskih prvenstava.

Na kraju želim istaknuti da mi je bila čast biti voditeljem ove reprezentacije.

Hvala Vam na tome,

Predsjednik HKBS-a
Tomislav Bilandžić

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>