WAKO KICKBOXING – Punopravni član olimpijske obitelji

WAKO - IOC Full recognition
Poštovani članovi Hrvatskog kickboxing saveza,
s veseljem i ponosom Vas obavještavam da je WAKO Kickboxing danas dobio zadnju potvrdu i konačnu preporuku za PUNOPRAVNO PRIZNANJE od Međunardonog Olimpijskog Odbora.
Izvršni odbor Međunarodnog olimpijskog odbora danas je 10. lipnja 2021. na svojoj sjednici predložio Skupštini MOO-a da se da punopravno priznanje za 6 sportova i federacija i to – WAKO Kickboxing, IFMA Muay Thai, ICU Cheerleading, FIAS Sambo, IFI – Icestocksport WL – Lacrosse.
Konačna odluka biti će u srpnju u Tokiju na sjednici Generalne Skupštine MOO-a, ali današnji dan biti će zabilježen kao dan punopravnog priznanja kickboxinga kao olimpijskog sporta.
Naravno, sljedeći korak je sudjelovanje na Olimpijskim igrama – ali to možemo očekivati tek 2032. Daleko, ali dostižno.
Svim našim kickboksačicama i kickboksačima, trenerima, sucima, dužnosnicima od srca čestitam, jer Hrvatski kickboxing savez ima važnu ulogu u WAKO-u prvenstveno temeljem svojih sportskih rezultata i rada.
Srdačan sportski olimpijski pozdrav,
Romeo Deša
WAKO Technical Director

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>