Dokumentacija za nastup na SP-u u Dublinu

ringovi

Poštovani članovi HKBS-a, dragi reprezentativci,

u prilogu su dokumenti koje je potrebno da svaki reprezentativac koji sudjeluje na SP u Dublinu i njegovi roditelji za maloljetne osobe, kao i treneri i odgovorne osobe klubova detaljno pročitaju, popune te sve popunjeno, potpisano i ovjereno scaniraju i dostave u tajništvo HKBS-a na adresu crokickboxing@gmail.com tijekom 7. mjeseca – najkasnije do 31. srpnja 2016.

Obrazloženje za pojedine dokumente:

WAKO-HKBS MEDICAL FORM – ovo je liječničko uvjerenje koje se jedino priznaje u WAKO svjetskoj kickboxing federaciji. Svi naši registrirani sportaši imaju uredna liječnička uvjerenja – bilo kao ovjeru u knjižicama, bilo kao potvrdu liječnika, a sada je potrebno otići do nadležnog sportskog liječnika, ponijeti svoje važeće liječničko uvjerenje i zatražiti da sportski liječnik ovjeri potpisom i službenim pečatom na novom obrascu zdravstvenu sposobnost sportaša. Onim sportašima kojima je isteklo liječničko uvjerenje za 2016. godinu, isti će morati ponoviti liječnički pregled sukladno ovom obrascu.

WAKO QUESTIONARE / WAKO UPITNIK – dokument koji se popunjava neposredno pred polazak na put. Naime, liječničko uvjerenje važi duže razdoblje, ali neposredno pred natjecanja potrebno je dati ovu izjavu. Obzirom da će se sva dokumentacija skupljati u tajništvu HKBS-a tijekom srpnja, dovoljno je u tom roku popuniti i potpisati ovaj dokument. U pravilu, odgovori bi trebali biti NE, a svaki odgovor DA zahtjeva dodatno obrazloženje. Valja izdvojiti za sportaše koji imaju aparatić za zube potrebna je suglasnost / uvjerenje ortodonta / stomatologa. Za sve sportaše koji koriste na redovnoj bazi bilo kakve lijekove, ili su ih koristili za vrijeme priprema, potrebna je dodatna liječnička potvrda o kojim se lijekovima radi (generički naziv lijeka i anatomsko terapijsko kemijska klasifikacija) te radi koje dijagnoze.

SUGLASNOST RODITELJA – obzirom da se najvećim dijelom radi o maloljetnim reprezentativcima, za svakog maloljetnog člana hrvatske kickboxing reprezentacije potrebna je potpisana suglasnost roditelja.

WAKO LIABILITY WAIVER / IZJAVA O ODRICANJU ODGOVORNOSTI – važno je da se svi reprezentativci, a za maloljetne i njihovi roditelji upoznaju i suglase da organizator natjecanja ne snosi niti može snositi odgovornost za za stvari, događanja i posljedice koje su van utjecaja organizatora.

IZJAVA SUDIONIKA – dokument za internu upotrebu u HKBS-u. Svaki član reprezentacije, a za maloljetne i njihovi roditelji MORA znati koje su mu obaveze te potpisati da ih zna, razumije i da je suglasan da će ih poštivati.

Sve ove dokumente potrebno je potpisati, scanirati i poslati u tajništvo HKBS-a najkasnije do 31. srpnja 2016. Napominjem, isti dokumenti (osim Suglasnosti roditelja) biti će pripremljeni i za članove seniorske reprezentacije koja će u listopadu nastupati na EP u Mariboru u Sloveniji (K1, LK, KL) od 16.-23.10.2016. i na EP u Ateni u Grčkoj (PF, LC, FC, GF) od 19.-27.11.2016.

Osim ovih dokumenata, svaki reprezentativac MORA u tajništvo dostaviti scan sljedećih dokumenata:
– scan putovnice ili osobne iskaznice (s jasno vidljivim datumom važenja)
– scan zdravstvene iskaznice
– scan Europske kartice zdravstvenog osiguranja (Kartica se izdaje besplatno u područnom uredu HZZO, a uvjet za njezino izdavanje je da ste uredno prijavljeni na obvezno zdravstveno osiguranje)
(više o Europskoj kartici na: http://www.hzzo.hr/lijecenje-u-inozemstvu/procedura-za-dobivanje-ehic-a/ )
– scan police putnog osiguranja za razdoblje od prvog dana putovanja do zadnjeg dana putovanja na Svjetsko prvenstvo u Dublinu

Kopije kompleta dokumenata svaki je reprezentativac dužan ponijeti sa sobom i predati ga prvog dana natjecanja voditelju hrvatske reprezentacije.

Dragi reprezentativci, poštovani roditelji i treneri,
iz priloženog možete vidjeti važnost i ozbiljnost zahtjeva te stoga molimo na poštivanje rokova i traženog. Bez nužnih suglasnosti i navedenih dokumenata (dostavljenih u tajništvo) reprezentativac neće moći biti član hrvatske kickboxing reprezentacije. Vremena za pripremu ima dovoljno, pa smatramo da su ovi zahtjevi osim što su nužni, također i opravdani i realni.

Srdačan sportski pozdrav

Romeo Deša
Predsjednik natjecateljsko-registracijskog odbora HKBS-a

Leonardo Komšić
Direktor hrvatskih kickboxing reprezentacija

PRILOG:

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>